Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2011 04:12 - Да посрещнеш удар...
Автор: nirv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1898 Коментари: 1 Гласове:
3



Пак живея дните си като за последно. Изпивам ги един след друг, като че няма да има утре. Опитвам се да взема всичко от тях, взимам всичко от тях и пак не ми стига. Искам още.  Искам повече време, искам повече спокойствие, искам повече сняг, искам повече белота, искам, искам, искам....започва да става крайно егоистично.
Но този път онази незавършеност, онази липса, която така ме дразни, я няма. Получавам топлина, уют, радост, грижа, любов, пламък, всичко, но просто искам още. Като верижна реакция, като зависимост, като опиат. И това винаги означава, че скоро ще дойде нещо лошо или поне неприятно, което ще се чудя как да изтикам от живота си. Но не мога да мисля сега за него, не искам, няма и смисъл. Когато дойде...е, и изход ще се намери. Не е дошъл проблем, не сме го решили, нали така !
"Всичко можеш да поискаш и да вземеш..само трябва да си платиш цената", бях чела някъде. Хм, да плащам съм се научила. За всяка усмивка се връща с тъга, за всяка нежна дума с обида, за мъниничко топлина със студ и безразличие. Но ако можеш да издържиш тъгата, обидата и студът, те чакат нови усмивки и топлина.
Ето ви и още една крадена мисъл...Животът ти нанася постоянно удари, дори не чака да се изправиш на крака за следващия. Всеки следващ боли повече. Да се бориш с живота не означава да избягваш ударите, а след всеки следващ удар пак да ставаш и да посрещаш новия. А ето ви една от мен...Ако се научиш да ги посрещаш с гърди напред и вдигната глава, топлината и усмивките сами ще си дойдат.
Не трябва да се мисли само за ударите, а за малките светлинки, които ни спохождат през това време. И колкото повече вярваш в тях, толкова по-светло става. А да се бориш на тъмно е много трудно.



Гласувай:
3



1. petergunn - Скъпа Нирвана! Хубаво е, че нещата, ...
24.02.2011 15:07
Скъпа Нирвана! Хубаво е, че нещата, които ти мислиш са по-добри от някакви глупави сентенции! Защото каквото и да говорим за цената е без значение.
Обикновено плащането е въпрос на избор!
А по въпроса за гърдите нямам мнение по обясними причини! :)

p.s. Трябваше да кажа нещо тъпо накрая, за да не си развалям реномето на най-тъпия! :)
Иначе за постинга ти е много истински! Поздравления!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nirv
Категория: Лични дневници
Прочетен: 233148
Постинги: 166
Коментари: 91
Гласове: 192
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930