Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2013 15:08 - X, Y и Z
Автор: nirv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 887 Коментари: 0 Гласове:
2



Герои на днешната ни постановка ще бъдат небезизвестните X, Y и Z.  X, Y и Z, разбира се, са проекции на съществуващи образи, така че приликата с реални лица не е случайна, но не е и нарочена, по простата причина че  X, Y и Z са част от моето обръжение, както и от вашето. Ние малко ще усучем нещата и ще идеализираме лекичко  X, Y и Z, ще ги поставим в едни по-идеални условия от реалността, която всъщност ги заобикаля и променя.
Да започнем с  Хикс. Хикс е рицарят в златни доспехи (или бяха бели доспехите, не помня - сещате се), той е добрякът - мил, чаровен, забавен, спретнат,  добре изглеждащ, нелишен от интелект, разумен, стъпил здраво на земята.. изобщо ако се сетите нещо друго хубаво, може спокойно да му го припишете.
Игрек. Хм, Игрек вече е друга работа. Игрек си е келеш от класа. Можете да си го проектирате всякак: мрачен, лош, нарцис, циник, непускист, егоист, егоцентрик, ексцентрик... всякакви такива работи.
И остана нашата скъпа Зет. Всички усещате вече накъде вървят нещата, нали? Зет също ще бъде класика в жанра. Няма да й даваме особена принадлежност, за да не започнете веднага да си правите аналогии. За Зет ще кажем, че е типичен представител на женския пол - нека всеки си я представя както го разбира това. (И сега ми се струва, че на повечето от вас им минава на ум мисълта "Аха, шаврантия значи")...
Сега! Ще вземем да сложим  X, Y и Z в една затворена, еднотипна среда - офис, например. И далеч няма да се изненадате като ви кажа накратко как се завъртата нещата около X, Y и Z. Да, Хикс, разбира се, е хвърлил око на Зет и се навърта около нея.
О, преди да съм забравила. Ще дадем на Хикс и Игрек равни шансове. Ще предположим, че и двамата са умни, красиви, забавни, атрактивни, добри във флирта.. абе, пичове.
И така, Хиск с завърта около Зет. Като типичен Хикс, той е редовен, на него може да се разчита, винаги удря по едно рамо, пусна по някоя шега на място, за да разведри деня. Какво прави Зет?! Зет, разбира се, му отпуска авансите, защото е готин и защото й е приятно, но най-вече защото й вдига акциите и като всяка добра кокетка, Зет започва да се чувства безсмъртна. Но при всеки по-сериозен намек или действие от страна на Хикс, Зет отвръща със смях: "О, Ромео, това беше само шега".
А, да. Игрек. Сегааа.. Игрек както се досещате е развей прах. Доминантен тип, нередовен. Та, появява се Игрек от време на време, идвайки и отивайки си, когато му  кеф. Той е по-скоро стихиен, не се съобразява с правила, независим, див, далеч от понятието "питомен". Пуска по някоя и друга шега и закачка. И Зет, разбира се, налапва въдицата.

И сега... Зет всъщност си пада по Игрек и се увлича по него. Защо?
 - защото Хикс вече й е в кърпа вързан (или поне така си мисли тя);
 - защото Игрек е предизвикателство;
 - защото се събужда онзи древен инстинкт на ловец, който те кара да преследваш до последно плячката;
 - защото ако успее да "укроти звяра" и да го подчини на волята си, това наистина много ще погали егото й. За да може после да разказва за подвига си: "Едно време какъв женкар беше, но се запозна с мен и сега сме си щастлива семейна двойка, намери си майстора!"
- защото...
 - защото...
 - защото...
Причини да искаш.

Вероятното развитие при така създалите се обстоятелства. Казахме, че приемаме ситуацията при равни други условия. Приемаме, че Зет изпитва влечение и към двамата и ча на сцената няма други играчи.
Двата възможни избора на Зет - Хикс и Игрек. Зет знае, че дългосрочно бъдеще има с Хикс, тя не е глупава, суетна - да, но не и глупава.
Опциите: Сами преценете, кое е по-реалното развитие на нещата...
Вариант 1: Зет избира стабилността и спокойствието на Хикс. Вероятно докато не се появи друг Игрек, който да й замъти главата. Евентуално... ако е минало достатъчно време, за да се привърже Зет към Хикс, предполагаемият Игрек няма да е фактор.
Вариант 2: Зет не издържа на изкушението. Подклажда лекичко огъня на Хикс, за да не изтърве ранената кошута, но насочва вниманието си към новата плячка. Състредоточава цялото си изкуство и успява да съблазни Игрек. В добрия случай успява дори да изкара с него известно време (повече от всяка друга ...може би), но играта на семейство омръзва бързо на Игрек. Зет вижда накъде вървят нещата и се ориентира към спокойния и запазен пристан - Хикс, използвайки вратичката, която си е оставила. Но всъщност за Хикс вече е късно.
Когато счупиш една ваза, колкото и да я лепиш после, пукнатините остават, за здравина... изобщо и не може да става дума.

 




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nirv
Категория: Лични дневници
Прочетен: 233421
Постинги: 166
Коментари: 91
Гласове: 192
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930