Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.05.2011 06:41 - Някога, Някога...
Автор: nirv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 773 Коментари: 0 Гласове:
0



Престани! Какво правиш?! Гониш вятъра? Стига глупости вече! Не сме деца...отдавна пораснахме, отдавна аз не съм онова момиченце, а от твоята момчешка усмивка не остана много. Да, бяха хубави времена...чудни дни. Есен, зима...имаше ли значение, колко е студено навън, вкочанявах се на онази пейка, но не исках да се прибирам. А ти винаги си бил толкова топъл, с онази пухена риза...дори в най-големия студ, като че минусови температури за теб нямаше.

Знаеш ли, от теб само музиката ми остана. Тя и вихърът, който носеше с нея, цялото ти съществувание в нея. Детската ти усмивка, детското ти държание, които винаги са изглеждали толкова странно на мъжкарското ти излъчване.

Гневът ти, като лятна буря...силен и кратък. Никога не си можел да се сърдиш дълго.

Светогледът ти...онази странна призма, през която пречупваш всичко. Дори най-грозните неща, в които виждаш красота и грация. Доверчивостта ти, наивността ти, детски чистата ти искреност, асоциациите ти...

Онази вечна налудничавост за конспирации, глупавият начин, по който винаги се подценяваш, въображението ти...

Но, моля те, спри да гониш вятъра...потърси накрая нещо реално, хвани се за него, дръж го, не го изпускай! Не си дете вече, спри да вярваш в приказки, спри да вярваш в образи, които сам си градиш.

Този свят никога няма да те разбере, никога няма да проникне под черупката, няма да види другото, никога няма да заслужи чистотата ти, ще те лъже, ще те мами, доакто ти ще продължаваш да играеш честно. Понякога се надявам наистина да порастнеш, но дълбоко в себе си..просто се надявам, че няма да изгубиш магията си, че няма да изгубиш себе си, колкото и да те боли, колкото и да те нараняват.

Сега като се замисля...май са ми останали повече неща от едната музика. Но тя, именно тя ще бъде тази, която винаги ще връща спомените ми към теб. И нека, те са само спомени в крайна сметка, такива и ще си останат.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nirv
Категория: Лични дневници
Прочетен: 233745
Постинги: 166
Коментари: 91
Гласове: 192
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930